CONTENT


BUILDINGS
SPACES
ENVIRONMENTS
OBJECTS (coming soon)

STUDIO
METHODOLOGY

AESOP GOUGH ST

> HONG KONG 2018

Plan_001.gif
 

Aesop Gough Street sits on a bustling corner in central Hong Kong. Amongst the fast paced, continually changing nature of the city, Gough Street, our 17th signature store for Aesop, is more about preservation than innovation.

 
190603 Aesop Gough St 0169+172.jpg
IMG-2760.JPG

Rather than working against it, the first challenge to overcome was to embrace the shape of the site. Being present and visible from two thirds of its sides, and being a wedge shape cut on the angle by Aberdeen Street, a central square counter with free standing, oscillating testing sinks was the solution.

The rear wall lends itself to the product, an existing spiral stair is retained. The layout however, relies on the floor being levelled across a 700mm differential, from front, to back. In this case, a glass brick floor is allowed to flourish.

IMG-2769.JPG
190603 Aesop Gough St 1158.jpg
190603 Aesop Gough St 0973.jpg
190603 Aesop Gough St 0394.jpg
190603 Aesop Gough St 0313.jpg
190603 Aesop Gough St 0135.jpg
190603 Aesop Gough St 0001.jpg
190603 Aesop Gough St 1682.jpg

As one labours through the stepping streets of Hong Kong, bent over, gasping for oxygen, one finds themselves staring almost exclusively at the ground. The posture of the body acknowledges the gradient of streets in this area, constantly looking at the ground and deciding on which step to take next. It was fitting therefore, that the gesture at Gough Street became a ground-scape.

190603 Aesop Gough St 0808.jpg
190603 Aesop Gough St 1716.jpg
Photography by Peter Bennetts.

Photography by Peter Bennetts.